De Oostendorper korenmolen 

Openingstijden: van april t/m september: woensdag-en zaterdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur
van oktober t/m maart: woensdag-en zaterdagmiddag van 14:00 tot 15:00 uur

In 1800 wordt in een leenakte nog genoemd een “Koorn Waater Moole, alsmeede de Olij en Pelmoolen, de Oostendorper-Moolen”.
In de aan de rechterkant van de Schipbeek gelegen korenmolen is echter geen pelmolen meer te vinden.
Wel een onderaangedreven- en twee bovenaangedreven steenkoppels evenals een walsenstoel voor het pletten van haver en tarwe. De steenkoppels worden gebruikt voor het malen van rogge en tarwe.

Molenbrood uit de bakspieker.

 Spiekerbrood, goed, gezond en voordelig.

De bakspieker (een ouderwetse met hout gestookte oven) is begin 2023 geheel gerestaureerd met gebruikmaking van zoveel mogelijk originele onderdelen.
Gedurende de zomermaanden wordt in de bakspieker brood gebakken van meel gemalen in onze eigen molen. Dit speciale molenbrood krijgt door deze bakwijze een bijzondere en heerlijke smaak en is ter plaatse bij de oven te koop.

In de winkel van de molen is dit brood iedere woensdag en zaterdag te koop evenals pannenkoekmeel, tarwe-, roggemeel, zemelen, havermout, etc.

Ook verkrijgbaar: Lijnolie, in onze oliemolen geslagen.

 

 

 

Brood bakken in de bakspieker