De Oostendorper korenmolen

openingstijden: woensdag's-en zaterdag's middag van2tot 5uur

In 1800 wordt in een leenakte nog genoemd een "Koorn Waater Moole, alsmeede de Olij en Pelmoolen, de Oostendorper-Moolen".
In de aan de rechterkant van de Schipbeek gelegen korenmolen is echter geen pelmolen meer te vinden.
Wel een onderaangedreven- en twee bovenaangedreven steenkoppels evenals een walsenstoel voor het pletten van haver en tarwe. De steenkoppels worden gebruikt voor het malen van rogge en tarwe.

1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 

Molenbrood uit de bakspieker.

Spiekerbrood, goed, gezond en voordelig.

Gedurende de zomermaanden wordt in de "bakspieker" (een ouderwetse met hout gestookte oven) brood gebakken van meel door waterkracht gemalen. Dit speciale molenbrood krijgt door deze bakwijze een bijzondere en heerlijke smaak en is ter plaatse bij de oven te koop.

In de winkel van de molen is dit brood iedere woensdag en zaterdag te koop evenals pannenkoekmeel, tarwe-, roggemeel, zemelen, havermout, etc.

Ook verkrijgbaar: Lijnolie, in onze oliemolen geslagen.